Vintageblogg

Dansk tekanna

Jag försvann in i slutspurten av min masteruppsats i ekonomi. Uppsatsen är nu inlämnad och godkänd, så åter finns det tid att posta loppisfynd här på bloggen. Vi börjar starkt med en dansk tekanna. Den ser nästan ut som något slags vattenmonster. Danska tekannor har ofta den här lite märkliga pipen som ger dem ettFortsätt läsa ”Dansk tekanna”

Astrid Lindgrens Sunnanäng

Inte en förstautgåva, men en tidig utgåva av Astrid Lindgrens Sunnanäng som hon gav ut 1959. Sunnanäng är en av mina favoritböcker av Astrid Lindgren, men inte så känd som många andra. Kanske för att den aldrig har filmatiserats. Sunnanäng är en del av en bok med fyra sagor som alla inleds med ”För längeFortsätt läsa ”Astrid Lindgrens Sunnanäng”

Underlägg från 1931

Ett litet glasunderlägg av vad jag tror är majolikaglaserat stengods med stämpeln ”G.G. R 1931”. Jag har tidigare tänkt att R:et står för Rörstrand då företaget även har använt sin initialbokstav som stämpel, men insåg nu att jag faktiskt inte vet säkert. Hittar inte heller något på G.G. R när jag googlar, så om någonFortsätt läsa ”Underlägg från 1931”

Här postar jag foton på vackra saker jag har samlat på mig från loppis-, vintage- och second hand-butiker under många års tid. Ibland med en text, ibland inte.

Tanken är mest att visa upp allt vackert som går att fynda på andrahandsmarknaden. Inte för att sälja eller hetsa till dum konsumtion.

Mvh,

Sakletaren Ilar

Ryggsäck, Fendi

Det är fullt upp med min masteruppsats maj ut, så blir mer regelbundet här igen till sommaren. Sommarväskorna har i alla fall börjat plockats fram, som den här ryggsäcken från Fendi som jag köpte förra sommaren. Gillar inte att bära ryggsäck ihop med bylsiga vinterjackor och ullkappor, men på sommaren med en tunn jacka ellerFortsätt läsa ”Ryggsäck, Fendi”

Arthur Percys, Gefle AR

Har en väldans massa att skriva just nu och en stor deadline 27 maj, så blir tyvärr lite glesare mellan inläggen nu under maj. Men en till tekanna signerad Arthur Percy finns det såklart tid för. Den här tekannan och sockerskålen tillhör servisen AR som Arthur Percy formgav för Gefle 1943. Har även sett denFortsätt läsa ”Arthur Percys, Gefle AR”

Dekorerad tennkanna

En vackert dekorerad men samtidigt enkel tennkanna. Formen får den att se mer ut som en kanna för vatten eller vin snarare än att vara ämnad som tekanna. Tennet har nästan mörknat, den har fått sig några törnar under åren och stämplarna är knappt tydbara. Så jag vet inte så mycket om den, men detFortsätt läsa ”Dekorerad tennkanna”

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s